Forside


Formål


Indhold


Styring og økonomi


Indlæg og Dialog


Links


Arbejdsgruppe og rådgivningspanel


Kontakt
 
Formål med www.tilgivelse.dk

Af Karsten Mathiasen

 

Formål

Mit hjerteærinde er, at samle baggrundsviden og historier om tilgivelse og forsoning, historier som inspirerer de stridendes vilje til tilgivelse. Historier hvor intet er for småt og intet er for stort… Fra den lille forurettelse til folkedrab. Historiefortællingen er helt unik i konfliktløsning, tilgivelse og forsoning. Hvis den sårede sjæl sætter ord på sine følelser, løsner det op. Gen-integreringen af historiefortællingen i vores liv er fuldstændig uvurderligt!

Med Vigga Bros ord: ”Lad os finde den historie, som stikker en kæp i hævnens og hadets hjul!”


Mere fredsforskning efterlyses! Jeg vil gerne stille spørgsmålet: Mens vi bruger astronomiske pengesummer hvert år på våben og militær, hvor meget bruger vi så til forskning i Tilgivelse og Forsoning? Jeg vil foreslå et ”krone til krone”-princip, således at hver gang der bruges en krone på våben og militær, så bruges der også en krone på forskning i Tilgivelse og Forsoning. Det ta´r nok lidt tid at få overbevist politikerne om, at der er nogle prioriteringer, der skal laves om. I mellemtiden må græsrødderne arbejde. Projektet var først tænkt som en ”Håndbog i Tilgivelse”, men er så blevet udvidet til ”Tænketank For Tilgivelse”. Jeg har oplevet en stor positiv interesse. Helt utroligt. Tak for overvældede mange bidrag. Tak for de bidrag, der kommer…

Hvorfor har jeg denne enorme interesse for tilgivelse? Det er fordi jeg er en følsom sjæl og det går mig på med den ufred og uretfærdighed, der er i verden. På det personlige plan vil jeg gerne blive et tilgivende fredsmenneske. Fra barns ben er jeg altid blevet rørt over fortællinger som ender med forsoning. Jeg arbejder med dette emne først og fremmest fordi jeg kan li´ at gøre det!

Karsten Mathiasen 

 
   

 

 

 

www.tilgivelse.dk - Copyright © Karsten Mathiasen 2005