Forside


Formål


Indhold


Styring og økonomi


Indlæg og Dialog


Links


Arbejdsgruppe og rådgivningspanel


Kontakt
 
2.2.0

Definition af folkedrab

 

På Tilgivelse.dk har jeg som redaktør fra starten brugt en bred definition:

Folkedrab er ethvert tilfælde af massedrab med den erklærede eller uerklærede hensigt at kontrollere, udrydde eller fordrive en befolkning eller befolkningsgruppe. Hensigten kan også være at holde befolkningen eller befolkningsgruppen i et afhængighedsforhold i form af slaveri og udnyttelse. Folkedrabets midler kan være militære voldelige, eller passivitet overfor helbredelige sygdomme.

Dansk Institut for Internationale Studier/afdelingen for Holocaust – og Folkedrabsstudier bringer på deres web site en diskussion af definition på folkedrab. Ud fra FN´s definition af folkedrab omfatter min definition også til dels ’forbrydelser mod menneskeheden’

”I tilfælde, hvor omfattende forbrydelser, som rettes mod en civilbefolkning, ikke kan kategoriseres som folkedrab, kan der være tale om forbrydelser mod menneskeheden. Forbrydelser mod menneskeheden kan for eksempel være drab, slaveri, tortur og andre umenneskelige overgreb. Folkedrab er også en forbrydelse mod menneskeheden, men adskiller sig fra andre forbrydelser mod menneskeheden, i kraft af, at folkedrab indeholder en særlig intention om helt eller delvist at ødelægge en særlig gruppe.”

Nyt link: Se hvad der står i FN´s folkedrabskonvention:
http://www.folkedrab.dk/sw50650.asp 
   

 

 

 

www.tilgivelse.dk - Copyright © Karsten Mathiasen 2005