Forside


Formål


Indhold


Styring og økonomi


Indlæg og Dialog


Links


Arbejdsgruppe og rådgivningspanel


Kontakt
 
2.5.

Tilgivelse, forsoning og tolerance set ud fra forskellige religioner

 

Imagine..

Singer Liel and B. Clinton..
Singer Liel and B. Clinton..

John Lennons 'Imagine' er én af de bedste fredssange. Der er noget meget rørende ved at høre et fælleskor af 40 jødiske og 40 arabiske børn synge den. Og de lokker Clinton til at synge med....En vendinde sendte mig dette link, som hun havde fået fra
Martin Brofman. Jeg skrev til ham og spurgte nærmere:

I want to know: What is the story behind this beatifull and touching video? I like it, and I will put the link at my web in the part dealing with reconciliation between jews and arabs and christians.

Brofman svarer:

Hi, Karsten,
No idea of the history. It was sent to me by a friend... You know the usual routine.
Anyway, nice to see it used in a good way.
Namaste
Martin Brofman, PhD
healer@healer.ch


Brofman Foundation for the Advancement of Healing
Visit our website at http://www.healer.ch for free information
about chakras and healing. Worldwide calendar of classes
in the Body Mirror System of Healing and A Vision Workshop


We are all healers.
Love heals.
Anything can be healed. 

Ravi Shankar..
Ravi Shankar

Art of living
Ravi Shankar er en mand der giver håb om fredelig samekststens på tværs af forskellig religion. Han blev først kendt i Vesten, da John Lennon og The Beatles besøgte ham i Indien. Siden er hans organisation Art og Living blevet repræsenteret i 146 lande. Han deltger i nødhjælpsarbejde verden over og arbejder for at genskabe tilliden hos konfliktramte, og han har et stort program for fængslede for at få dem ud af det kriminelle miljø, også i Danmark.
Art of Living er dermed blevet en af de største NGO'er, frivillige organisationer i verden, større end Røde Kors.

Det slående ved Ravi Shankar og Art of Living er, at han måske mere end nogen anden virkeliggør sine ideer i praktisk arbejde, og det sker i langt højere grad end hos for eksempel de kristne. Han har et omfattende program i 25.000 indiske landsbyer, hvor han forsøger at forbedre vilkårene og give landsbybeboerne styrke til at tage hånd om deres egen tilværelse.

Sri Sri Ravi Shankar siger:
Det enkelte menneske skal tilstræbe lykke og harmoni, og det skal i handling gøre en forskel, d.v.s. hvert menneske skal forpligte sig til at hjælpe andre. Ved at tjene andre kommer lykken og harmonien hos én selv.

For at modvirke konflikter opfordrer han alle til at søge en dialog med mennesker, som har stik modsatte opfattelser end én selv.
Han prædiker ingen religion, men forsøger at gøre folk opmærksomme på betydningen af spiritualitet. Det er som om han tager det bedste fra kristendommen, islam, buddismen og hinduismen.
I februar 2006 afholdt han i Indien det største spirituelle og religiøse møde nogensinde i verden, hvor alle trosretninger mødtes i en gigantisk meditation.

KM

Kilde: Kristeligt Dagblad 2. febr. 2006
www.artofliving.dk 
   

 

 

 

www.tilgivelse.dk - Copyright © Karsten Mathiasen 2005