Karsten Mathiasen
april 12, 2007

Det er en stor glæde at arbejde at arbejde med at opdatere tilgivelse.dk.

Jeg havde længe været frustreret over det positive mediefokus, der er på krigsgalskaben og oprustnings-vanviddet. Jeg havde næsten tabt modet til at fortælle freds-historier. Men heldigvis valgte min fortæller-gruppe Kalkcirklen at tage temaet ”fredsfortællinger” op, og vi havde succes med at optræde med det i januar 2024. Således opmuntret gik jeg i gang med opdateringen af hjemmesiden med god hjælp fra Carsten Legaard (TAK!) Jeg har nedtrappet min teltudlejningsforretning lidt, så jeg har mere tid til at arbejde med fortælling.

Der har været nogle år. Hvor jeg ikke havde tid til at ajourføre hjemmesiden, men i den tid har det været en stor trøst at følge Marina Cantacuzinos The Forgiveness Project  Vi startede vores arbejde med tilgivelseshistorier næsten samtidig, og hun har kastet sig ind i det på mere end fuld tid, og hun fået fondsstøtte til at lave en stor professionel organisation. Jeg er fuld af beundring! I 2012 havde jeg den store glæde at opleve Desmond Tutu til årsfesten i The Forgiveness Project. Ved samme lejlighed mødtes jeg med Marina, og vores snak mundede ud i, at hun overtalte mig til at skrive min skilsmissehistorie, som nu findes på deres hjemmeside. Åbningsteksten på deres hjemmeside er:

The Forgiveness Project collects and shares stories from both victims/survivors and perpetrators of crime and conflict who have rebuilt their lives following hurt and trauma.

Founded in 2004 by journalist, Marina Cantacuzino, The Forgiveness Project provides resources and experiences to help people examine and overcome their own unresolved grievances. The testimonies we collect bear witness to the resilience of the human spirit and act as a powerful antidote to narratives of hate and dehumanisation, presenting alternatives to cycles of conflict, violence, crime and injustice.

 At the heart of The Forgiveness Project is an understanding that restorative narratives have the power to transform lives; not only supporting people.   Klik her

I den gamle hjemmeside tilgivelse.dk havde vi en dialogboks, hvor mange mennesker skrev kommentarer og indlæg. Det udvidede vi i 2013 til en facebookgruppe Tænketank for Tilgivelse. Prøv og rul den igennem! Der er virkelig mange gode indslag og oplæg!  Samtidig opgav vi at opretholde Tænketanken som en forening og gik over til at være et netværk. Klik her:


Tilgivelse.dk redigeres af Karsten Mathiasen

Jeg er født i 1952 og er livet igennem blevet rørt af historier om tilgivelse. Derfor var det naturligt at tage emnet op i historiefortællingens univers. Ellers fortæller jeg også gerne gavtyvehistorier og alt muligt. Mit hovederhverv er, at jeg er teltudlejer og klovn og direktør i Cirkus Bella Donna

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}